Seksilelut pareille

Seksilelut ovat usein tarkoitettu yksinäisille, tai reissaaville, tai kotiin jääneille, mutta markkinoilla on myös paljon seksileluja jotka ovat tehty nimenomaan pariskunnille ja pareille. Seksilelut ovat nykypäivänä huomattavasti vähemmän tabu aihe kuin aiemmin. Inspiraatiota ja rohkaisua saadaan elokuvista ja televisiosta, kuten Sinkkuelämää-sarjasta tai Fifty Shades of Grey -elokuvista.

Esimerkiksi vuonna 2020 Iltasanomista saimme lukea lämpenevän sään vaikutuksista vaatteiden määrään. Kun sää lämpenee, vaatteet vähenevät, ja seksivälineetkin käyvät kaupaksi.

Tänä kesänä ailahdellut sää näyttää kuitenkin lisänneen seksivälineiden myyntiä voimakkaasti, kerrotaan Sinful-verkkokaupasta. Eroottisten tuotteiden verkkokaupassa myynti kasvoi 2020 heinäkuussa 60 prosenttia verrattuna samaan aikaan viime vuonna.

Sinful arvioi, että positiivinen kasvu on seurausta yhdistelmästä kehnoa kesäsäätä ja koronapandemiaa. Ne ovat saaneet suomalaiset pysymään kotona kesälomien aikana.

Naiset ovat innostuneet seksileluista

Myydyimpiä tuotteita ovat liukuvoiteet ja hierontaöljyt. Suomalaisten jouluhulluus ulottuu myös seksielämään: kolmanneksi suosituin tuote ovat eroottiset joulukalenterit. Ainoastaan Tanskassa niitä myydään samaan tahtiin.

Pohjoismaiden kaikkein myydyin seksilelu on kuitenkin vuodesta toiseen sama: paineaalloilla toimiva klitoriskiihotin Satisfyer-tuotemerkiltä.

Jokainen nauttii omalla tavallaan

Jonkin seksilelun nousu somevaikuttajien ja naistenlehtien puheenaiheeksi voi auttaa ihmisiä puhumaan seksuaalisuudesta ja antaa uskallusta ostaa vaikka elämänsä ensimmäinen nautintotuote.

Toisaalta ylenpalttinen kohu tietystä tuotteesta voi myös aiheuttaa mielikuvan, että se sopii kaikille. Jos tuote ei sitten toimikaan itsellä voi mieleen hiipiä epäilys, että itsessä on jotain vikaa.

Miesten seksileluihin liittyy turhaa kainostelua

Seksileluja myyvät nettikaupat ovat kuin varkain monipuolistaneet käsitystä seksistä. Vaikka etsinnässä olisi perinteinen vibraattori, saattaa tilaukseen tarttua myös välineitä eroottisiin kipu- ja roolileikkeihin.

Vaikka kauppa käy, seksilelujen käyttöä saatetaan yhä nolostella ja hävetä. Varsinkin miesten leluista puhuminen on tabu.

lähde: YLE.fi

Seksilelut sopivat myös pareille

Toinen ennakkoluulo liittyy siihen, että lelu olisi toisen ihmisen korvike. Näin ei suinkaan ole, vaan seksilelut voivat olla yksi monista tavoista nauttia omasta kehosta.

– Seksilelu ei ole uhka. Se on erilainen tapa harrastaa seksiä. Kyllä heteroparin sänkyyn mahtuu sekä dildo että penis, jos niin halutaan. sanoo Emma Lapinlahti.

Seksuaaliterapeutti Susanna Alhonkoski muistuttaa, että moni vulvallinen saa orgasmin helpommin muulla tavoin kuin perinteisessä yhdynnässä.

Pariskunnilla lelu voi myös auttaa seksistä puhumista. Kun keskustelu koskee yhteistä lelua, voi omista toiveista olla helpompi puhua ilman, että kumppani kokee puheen syyllistävänä.

Meneillään oleva kesä on ollut Suomessakin helteinen. Ehkä hieman yllättävästi lämmin sää ei kuitenkaan kiihdytä lelukauppaa, vaan päinvastoin. Viime vuoden lelukauppaa kiihdytti viileä kesä, jolloin kesätekemistä etsittiin hiekkarantojen sijaan lakanoiden välistä.

– Silloin kun on kylmää ja sateista, ihmiset ostavat seksileluja. Näin se vaan menee, naurahtaa Sinfulin Emma Lapinlahti.

Satisfyer testistä:

Ensimmäisenä otamme kokeiluun Satisfyer Pro 2 -klitoriskiihottimen. Tunnelma on vähän jännittynyt varsinkin minun puoleltani, mutta äärettömän hyvällä tavalla. Tärinä tuntuu hyvältä ja saa aikaan tunteen lähestyvästä nopeasta orgasmista. Satisfyerissa löytyy värinän ja imuvoimakkuuden säätö, ja se on helposti käytettävissä yhdellä kädellä  joko itse käyttäen tai toisen kanssa. Voimakkuus ei nouse liian nopeasti, vaan siihen pääsee helposti mukaan. Pitkää kaavaa jään vähän odottamaan ja se onnistuu parhaiten miehen näppituntumalla. Laitteesta on kuitenkin selkeä hyöty, vaikka vähän jännittävältä untuvikosta tuntuukin. Kumppanin käyttäessä laitetta hän tarvitsee ohjausta osuakseen oikeaan kohtaan. Lähde: https://www.huonoaiti.fi/tympaantynyt-pariskunta-testasi-seksileluja-tassa-tulos/

Europe Magic Wand – ”14 orgasmia alle tunnissa”

Imevien laitteiden lisäksi perinteisemmän malliset vibraattorit pitävät yhä pintansa. Hitachi Magic Wand on ollut tunnettu klassikko jo vuosikymmeniä, ja samankaltaisia laitteita on tullut markkinoille useilta eri valmistajilta.

Europe Magic Wand muistuttaa esikuvaansa Hitachi Magic Wandia. Laitteen lahjapaketista avatessaan saattaisi joku erehtyä luulemaan sitä karaokemikrofoniksi tai niskahierontalaitteeksi. Viimeisempi oletus ei ole kaukana totuudesta, sillä valmistajan mukaan vibraattori sopii klitoriksen kiihottamisen lisäksi lihasten hierontaan.

Europe Magic Wand soveltuu valmistajan mukaan myös lihasten hierontalaitteeksi. © KAALIMATO.COM

Europe Magic Wand toimii verkkovirralla, ja sen pää asetetaan klitorikselle tai muulle hierottavalle alueelle. Laitteessa on useita värinänopeuksia, joista käyttäjä valitsee itselleen sopivimman, jolla saattelee itsensä kohti nautintoa.

”Ensimmäinen yritys oli täysin tajunnanräjäyttävä kokemus. 14 orgasmia alle tunnissa, ensimmäiset kaksi täysin ilman mitään varoitusta. Jos olisin omistanut tämän sinkkuna ollessani en olisi tarvinnut enkä huolinut miehiä mihinkään”, sanoo nimimerkki Kaalimato.comissa.

Vuonna 2015 muutos näkyi myös pornokaupoissa

Aikuisviihdekaupassa käyminen ei enää ole synti tai häpeä. Asiakkaita on kaikenikäisiä, mutta mitä he ostavat? Rakkauden ja seksin teemaviikon kunniaksi otimme selvää.

Seinillä on ruoskia, dildoja, kauko-ohjattavia alusvaatteita. Ylähyllyltä tuijottaa lasinen penis. DVD:n kannessa nainen on pukeutunut koulutyttöpukuun.

Olemme erottiikkakaupassa. Etuovesta astuu viikossa koko suomalaisen kansan kirjo.

– Asiakkaiden laatu on muuttunut ajan saatossa niin, että pariskuntia, jotka ovat 60-vuotiaita tai vanhempiakin, saattaa tulla ostoksille ensimmäistä kertaa. Tämä ei ole enää niin kielletty asia, kertoo Turkka Junkkari Keltainen ruusu -liikkeestä Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Siirry työkalupalkkiin