Seksi, yksinäisyys ja seksilelut

Välillä elämässä tulee tilanteita, kun huomaa olevansa yksin. Tilanne voi olla pitkäaikainen syystä tai toisesta, mutta se ei tarkoita, että se olisi välttämättä koko elämän mittaista yksinäisyyttä. Välillä tarvitsemme omaa aikaamme ja hakeudemme oman itsemme seuraan parisuhteessakin – joten yksinäisyys on tavallaan meissä mukana. Jotkut meistä jopa ovat valinneet yksin asumisen omana valintanaan. Oli tilanne sitten mikä tahansa, niin yksinkin ollessa on ihan ok nauttia oman kehon tuomista mahdollisuuksista, siinä ei ole mitään vikaa. Ennen vanhaan kirkko kertoi sen olevan pahaksi, mutta näinhän ei ole vaan itsetyydytys on pikemminkin suotavaa kuin paheksuttavaa, sillä miten muuten oppisit tuntemaan kehosi paremmin, ja kenties myös opettamaan nykyistä tai tulevaa partneriasi tuottamaan sinulle parempaa tyydytystä.

Seksinuket on loistava vaihtoehto oman seksuaalisuuden tutkimiseen sekä omien fantasioiden harjoittamiselle. Eikä mikään estä ottamasta sitä myös parien seksileikkeihin. Seksin pitää tuottaa iloa ja nautintoa, eikä sen takia erilaiset lelut ja liukasteet todellakaan ole kiellettyjä. Tutki aktiivisesti omaa kehoasi, partnerisi kehoa, ja löydät varmasti uusia tapoja kiusoitella ja tuottaa seksuaalista mielihyvää.

Seksileluja joka lähtöön

Seksileluja voi käyttää joko yksin tai yhdessä kumppanin kanssa, ja ne kiinnostavat suomalaisnaisia koko ajan enemmän. Erilaiset dildot ovat jo pitkään olleet itsesä kunnioittavan naisen perusvarastoa ja liukuvoiteita on käytetty jo vuosia. Itseasiassa noin 65% suomalaisista on käyttänyt liukuvoiteita vähintäänki kerran. Liukkareita käytetään vähentämään ihon aiheuttamaa kitkaa seksissä. Niiden avulla sekä yhdyntä, anaaliseksi että sooloseksi luistavat aivan uudella tavalla.

Vesipohjaiset liukuvoiteet ovat erityisen suosittuja. Niitä voidaan käyttää liukasteena myös seksivälineiden kanssa. Viime vuosina trendiksi liukuvoiteissa on noussut vegaanius ja toisaalta myös syötävyys. Nykyään valmistetaankin liukuvoiteita, jotka voi suukotella kumppanin iholta pois.

Asenteet seksileluja kohtaan ovat muuttuneet myönteisemmiksi. Varsinkin naisten seksileluista puhutaan kannustavasti mediassa ja somevaikuttajat kehuvat vibraattoreitaan avoimesti. Naisia kannustetaan tutustumaan omaan nautintoonsa lelujen avulla.

Seksilelujen puhdistaminen

Jos tykkäät käyttää seksileluja seksissäsi, ole huolellinen myös niiden puhdistamisesta. Kaikki nämä lelut ovat oivallisia paikkoja bakteereille, joten ne tulee puhdistaa jokaisen käytön jälkeen. Useimmiten seksilelun voi pestä laimealla saippuavedellä. Laite taputellaan kuivaksi esimerkiksi pyyhkeellä. Lelun voi desinfioida seksivälineille tarkoitetulla puhdistusaineella. Joitakin sekoitemateriaaleista valmistettuja tuotteita ei saa pestä saippualla. Joidenkin lelujen pinnalle puolestaan suositellaan talkkia, jotta materiaali pysyy hyvänä. Kannattaakin aina lukea seksivälineen pakkauksesta ohje siitä, miten laitetta tulee hoitaa ja miten se puhdistetaan.

Seksilelujen käyttö ei ole vaikeata

Liian monessa tilanteessa ensimmäistä kertaa seksilelun ostamista harkitseva perääntyy aikeissaan, koska hän pelkää mahdollisesti toisten ihmisten kommentteja. Kaikkien sukupuolten seksuaalisuus on yhtä tärkeää ja seksileluilla voi olla todellakin oma roolinsa nautinnon lisääjänä ja seksin monipuolistajana. Seksileluja hankitaan myös apuvälineiksi, jos oma toimintakyky on rajoittunut esimerkiksi onnettomuuden vuoksi. Pariskunnilla lelu voi myös auttaa seksistä puhumista. Kun keskustelu koskee yhteistä lelua, voi omista toiveista olla helpompi puhua. Seksileluista myös puhutaan entistä enemmän jopa televisiossa ja suoratoistokanavilla, ja jos vähänkään epäilyttää, kannattaa kuunnella jakso tai kaksi jonkun somevaikuttajan omista kokemuksista, ja huomaat, että seksilelu on ihan ok.

Huomioi kuitenkin, että joku lelu toimii toisella, ja joku taasen muilla – eli mikä toimii itsellä on sitten omasta kehosta kiinni, me emme ole samanlaisia ja varsinkin tunteemme ja ajatuksemme seksistä ovat omiamme – mutta nautinto on kaikkien oikeus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Siirry työkalupalkkiin